Атракции в района

Ресторанти

GreenLife Beach Resto Del Verano

Средиземноморска храна и приятелско обслужване. Намира се в Смокиня с амбиция да създаде преживяване с най-добър вкус и страхотни моменти.

Местоположение

Ресторант Del Muro

Разнообразие от ястия от различни типове кухня в нашите ресторанти в гр. Созопол, за да предоставим едно незабравимо изживяване на нашите гости. Нашите ресторанти носят със себе си своята история, кухня и автентична атмосфера.

Местоположение

Ресторант Urania

Кухнята е комбинация от морска храна, българска и гръцка кухня със съвременна нотка. Изборът на вина е добър, които са по-скоро от приятния сегмент.

Местоположение

Ресторант Азахар

Луксозна и спокойна обстановка, разнообразно меню от традиционни и вина от различни региони на Испания. Една истински красива гледка и наслада от вкусове.

Местоположение

Ресторант “Античен Кладенец”

„Античен кладенец“ е едно от онези места, заради които наричаме града място с история. Тук ще усетиш уникалната автентична обстановка на отминалото време.

Местоположение

Ресторант Далян “Чайка”

Далян “Чайка” е един от новите и добри ресторанти в района на Созопол и Каваци. Любопитно място, страхотна локация, приятна морска атмосфера.

Местоположение

Клубове и заведения

Bamboo Beach Sozopol

На брега на морето, сред топлия морски полъх, се насладете на уникалната атмосфера, която създава Bamboo beach. Тук ще усетите магията на летните вечери, ярката луна и нежния полъх на бриза.

Местоположение

Арт клуб Мишел

Артклуб Мишел е единственото място по южното Черноморие на България, където можете да слушате на живо първокласен джаз от музиканти от странта и от Европа.

Местоположение

Парти кораб и ресторант Посейдон

Корабът Посейдон е сякаш излязъл от филма “Карибски пирати” и ще предложи на любителите на морски приключения забавления на друго ниво.

Местоположение

DIRTY Gradina

Едно от задължителните и нови места, които трябва да посетите този сезон, е DIRTY Gradina. Ще го откриете в къмпинг “Градина”.

Местоположение

Kohi Kohi Bar

Kohi-Kohi Beach Bar се намира се на плаж Черноморец Юг/Царския плаж/. Предлагат се коктейли, приготвени със свежи плодове, над десет вида фрешове, алкохолни и безалкохолни напитки

Местоположение

Kite Bar

KITE BAR е най-доброто място да се скриете от горещото лято, докато пиете коктейли през деня и празнувате през нощта.

Местоположение

Забележителности и плажове

Замъкът в Равадиново

Стилът на Замъкът е Приказен, Вълшебен. Това е тайната на магическото му въздействие. Изграден е изцяло от 20 000 тона камък.

Местоположение

Плаж Смокиня

„Смокиня“ е къмпинг, намиращ се на 3,5 км южно от град Созопол, между къмпингите „Каваци“ и „Веселие“.

 

Местоположение

Беглик Таш

Беглик Таш е разположен на Българското Черноморие на 5 km от гр. Приморско и 40 km от гр. Бургас в полите на планината Странджа.

Местоположение

Каваците – пясъчни дюни

Каваците е местност с едноименен къмпинг в Бургаска област, на 3 км южно от Созопол.

Местоположение

Археологичен музей

Археологическият музей в Созопол е разположен в старата част на града. Представя археологията, историята и културните традиции на над 2500-годишния град.

Местоположение

нос Агалина

Нос Агалина се намира между гр. Созпол и курортно селище Дюни и представлява съвкупност от малки заливчета и скални образувания.

Местоположение

Плажът Аркутино

Плажът Аркутино се счита за най-красивия плаж на Черно море.Намира се между Приморско и Созопол в изтичането на река Ропотамо.Водата и пясъкът на плажа са известни със своята чистота.

Местоположение

езеро Аркутино

Аркутино или Мечешкото блато е блато-лагуна в Бургаска област, община Приморско, на около 2,5 km северозападно от устието на река Ропотамо.

Местоположение

резерват Ропотамо

Резерват „Ропотамо” се намира на около 50 км южно от Бургас, на територията на община Приморско и е разположен около двата бряга на р. Ропотамо.

Местоположение